Miniséria: Asymetria u koní a jazdcov

Poznáme z vlastných skúseností pri meraní sediel...

Asymetria je problém, ktorý zdieľa ako kôň, tak aj jazdec. V skutočnosti sa na koni často odzrkadlia asymetrie jazdca a naopak!
Ak chceme, aby sa kôň pohyboval vyváženým spôsobom, musíme byť vyvážení aj my. Bolesti ramien a chrbta sú často príznakom, že jazdec nesedí vyvážene.

 

Veterinárka a chiropraktička Sabine Löwy( Vet4motion - Chiropraktik und Zahnbehandlungen für Pferde) s ktorou spolupracujeme a pozývame si ju ku komplikovaným prípadom pri pasovaní sediel (najmä boľavé a extrémne asymetrické chrbty), na toto sama často krát upozorňuje.
Skúsený a kvalifikovaný chiropraktik okrem nerovnosti koní aj nerovnosti majiteľov/jazdcov a vie upozorniť, ako môže samotná nevyváženosť jazdca ovplyvniť koňa a naopak.

Asymetria u koní a jazdcov

Asymetria u koní a jazdcov

Nikdy nezabudnite, že sa musíme starať aj o svoje telo, aby sme vedeli „fungovať“ čo najlepšie a tým tak umožnili aj koňom, s ktorými pracujeme!

@equitopia

Zuzana
-Zuzana patrí do nášho tímu Leomax od r .2015, je niekoľkonásobná majsterka SR vo westernových disciplínach a má aj niekoľko umiestnení v TOP 5 na MS Európy v huntrových discipínach